News

Bike Experience and The Holidays Time in the Garda Lake from the “Dolcevia.Com”

EEN HEERLIJKE ACTIEVE VAKANTIE IN EEN GELIEFDE STREEK ZOALS HET GARDAMEER. TOERISTEN IN ITALIË ZIEN STEEDS VAKER HET NUT IN VAN EEN VAKANTIE DIE HET WAT LANGZAMER AAN DOET (SLOW IS IN), EEN VAKANTIE DIE METEEN AL GEZONDER IS DAN ALLES WAT JE VAN ACHTER EEN AUTORAAMPJE AAN JE VOORBIJ KAN LATEN GAAN. GENIET VAN HET LAND, DE KEUKEN EN DE WIJN EN TRAIN DE EXTRA KILOOTJES ER DIRECT WEER AF TERWIJL JE DOOR DE MOOISTE LANDSCHAPPEN EN LEUKSTE DORPEN VAN DE REGIO VENETO PEDDELT.

Fietsvakanties zijn van alle tijden. Veel jongeren ervaren hun eerste vakantie zonder ouders, als 16-jarige of daaromtrent, per fiets. Nog te jong voor een rijbewijs en te oud om weer met pa en ma naar de camping te gaan, stappen ze op de fiets met het geld wat ze in hun eerste zomerbaantje bij elkaar verdienden peddelen naar de vakantieplek van hun keuze. Zo zijn velen van ons groot geworden.

Nog iets verder weg van de snelweg

Panorama dalle Colline moreniche

Panorama van de morenen

Voor massa´s vakantiegangers trekt het gevoel van vrijheid opnieuw, ver weg van de snelweg dit maal, over zandpaden en bergen, langs de oevers van het meer, door wijngaarden en langs dorpjes waar je normaal niet komt. De fiets wordt opnieuw het uitverkoren vervoersmiddel. Zie Verona eens op een andere manier, bekijk het Gardameer van bovenaf, rij langs de oevers van het riviertje Mincio en proef de Bardolino wijnen in de kelders van het landgoed.

Fabio Boeti

Fabio Boeti

MTB of E-MTB

”Een mountainbike route rijden is een heel speciale ervaring”, zegt Fabio Boeti, “met een MTB kun je dwars door de velden, over berghellingen en overal waar je met een gewone fiets moeilijk kan passeren. Je bent echt midden in de natuur en voor hen die iets minder training achter de rug hebben hebben we E.bikes en E-MTB´s beschikbaar”. Fabio praat enthousiast verder over de mooie routes die hij samenstelde vooor alle soorten fietsers en fietsen, over de paden langs het Gardameeren over de hellingen van de Monte Baldo die voor hem zijn geboren uit pure passie voor het gebied dat nog maar weinig bekend is als toeristische bestemming.

Samen met collega Francesco Trentini All Most MTB biedt Bike Experience tochten met Mountainbikes op de Monte Baldo en parcours rond het Gardameer wat een mooie aanvulling is op de tochten die hij zelf samenstelt rond Verona, he land van Custoza, de Valpolicella en langs de Mincio.  De ritten worden begeleidt door een MTB instructeur van de Italiaanse Fiets Federatie die je onderweg tips geeft om je rijtechniek te verbeteren.

Laat de klok maar thuis

”Als je besluit deel te nemen aan een van de excursies moet je elke gevoel van tijd maar thuis laten”, zegt hij, “want je wil bij deze ritten door de prachtige natuur niet aan gebonden zijn. Geniet van het bergop-bergaf rijden en neem gerust de tijd om de mooiste foto´s te maken van een steeds wisselend panorama”.

gallery1

De routes van Bike Experience door Fabio zelf samengesteld

dolci colli 2

Comfortabel fietshotel Dolce Colli

Een fietshotel in Peschiera del Garda

Op korte afstand van de oevers van het Gardameer, 1000 meter in feite, ligt het fietshotel Dolci Colli waar de familie Carletti al sinds 1968 gastvrijheid verleent aan fietsers, familie en vrienden. Het hotel is heel comfortabel met gerenoveerde en smaakvol ingerichte kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet. De gunstige ligging, op loopafstand van het historisch centrum van Peschiera maakt het een ideale uitvalsbasis voor fietstochten in de regio. En vanzelfsprekend heeft het hotel de beschikking over een goede en veilige ruimte voor fietsen.

Genieten van het goede leven

Voor wijnliefhebbers en producten van het land zijn tochten georganiseerd die gastronomisch georiënteerd zijn. Zo kan je een aantal wijnkelders en wijngaarden bezoeken in het bekende gebied van Bardolino en het land van Custoza. en proeven van de heerlijke kaas en andere producten die ze hier maken.

In de wijngaarden van Azienda Agricola Venciu

In de wijngaarden van Azienda Agricola Venciu

Zacht glooiende heuvels, een lichte bries die van het meer komt, rijen cipressen die de landerijen omzomen, een lieflijk landschap, je zou bijna vergeten dat hier een van de belangrijkste veldslagen voor de onafhankelijk heeft plaats gevonden. Hier, op dit land vlak bij Verona, groeit fruit van de hoogste kwaliteit en produceert druiven die, zoals men zegt, ´de poëzie van haar wijnen naar de hemel draagt´. De wijngaarden van Azienda Agricola Venciu, op de morene heuvels rond het Lago di Garda die in de ijstijd ontstonden, zijn een uitbeelding van de toewijding die de familie al generaties lang kenmerkt bij het produceren van haar uitstekende Bardolino wijnen.

logo bike neroBike Experience en All Most MTB hebben fietsen en MTB´s van eerste klas fabrikaat ter beschikking staan voor gasten die willen deelnemen aan een der excursies, maar het staat natuurlijk iedereen vrij eigen materiaal mee te brengen. Alle fietstochten zijn online te boeken.

Visit also : https://www.dolcevia.com/nl/italie-reizen/active/3148-bike-experience-ontdek-noord-italie-op-twee-wielen